Al contingut principal

Acessibilitat

El web de l'Ajuntament de Sant Cugat té com a compromís esdevenir un web que tingui un disseny accessible sense obstacles visuals i tecnològics per al major nombre possible d'usuaris, apropant així l'ús de les noves tecnologies a tothom.

L’Ajuntament de Sant Cugat ha complert amb el seu compromís de garantir l'accessibilitat a la seva web recollint totes les recomanacions donades pel W3C (World Wide Web Consortium).

Pautes WAI

Els continguts del web de de l’Ajuntament de Sant Cugat han estat validats amb la certificació Doble-A, segons les recomanacions de la WAI (Web Accessibility Iniciative), grup de treball internacional que pertany al W3C (World Wide Web Consortium), organisme que vetlla perquè cap col·lectiu pateixi discriminacions de cap mena que puguin ser causa de fractures socials en el món virtual.

En aquest sentit, les tècniques emprades al web de l'Ajuntament de Sant Cugat encaixen amb el que la WAI preconitza, tant per al marcat XHTML 1.0 com per al CSS.

El nostre web també és accessible des del punt de vista de la facilitat del seu ús, ja que s'ha modificat per a què sigui fàcil d'utilitzar pel màxim de persones, sigui quina sigui la seva experiència, context i capacitats, amb un disseny fàcil i una estructura eficient i clara.

Mida del text

Podeu augmentar la mida del text que veieu per defecte en aquest lloc web a qualsevol navegador modern de la manera següent:

Mozilla Firefox

 • Augmentar la mida del text : CTRL + Roda del ratolí endarrere , CTRL + + ( tecla més ) o Visualitza > Mida > Augmenta
 • Reduir la mida del text : CTRL + Roda del ratolí endavant , CTRL + - ( tecla menys ) o Visualitza > Mida > Reduir
 • Recuperar la vista original : CTRL + 0 ( zero ) o Visualitza > Mida > Restableix

Safari

 • Augmentar la mida del text : Command ( Mac ) / CTRL ( PC ) + + ( tecla més ) o Ver> Incrementar texto
 • Reduir la mida del text : Command ( Mac ) / CTRL ( PC ) + - ( tecla menys ) o Visualitza > Disminuir text
 • Recuperar la vista original : Command ( Mac ) / CTRL ( PC ) + 0 o Visualitza> Mida normal del text

Internet Explorer

 • Augmentar la mida del text : CTRL + Roda del ratolí endavant , CTRL + + ( tecla més ) o Visualitza > Mida del text > Gran, Molt gran
 • Reduir la mida del text : CTRL + Roda del ratolí endarrere , CTRL + - ( tecla menys ) o Visualitza > Mida del text > Petit , Molt petit
 • Recuperar la vista original : CTRL + 0 ( zero, no amb el teclat numèric ) o Visualitza > Mida del text > Mitjà

Opera

 • Augmentar la mida del text : CTRL + Roda del ratolí endavant o Visualitza> Escala > 120% i més
 • Reduir la mida del text : CTRL + Roda del ratolí endarrere o Visualitza> Escala > 80 % i menys
 • Recuperar la vista original : Visualitza> Escala > 100%

Chrome

 • Augmentar la mida del text : CTRL + Roda del ratolí endavant , CTRL + + ( tecla més ) o Control de pàgina > Zoom> Més gran
 • Reduir la mida del text : CTRL + Roda del ratolí endarrere , CTRL + - ( tecla menys ) o Control de pàgina > Zoom> Més petit
 • Recuperar la vista original : CTRL + 0 ( zero, no amb el teclat numèric ) o Control de pàgina> Zoom > Normal

Altres ajudes a la navegació

 • Descripcions en text dels continguts d'aquelles imatges que necessiten d'explicació textual perquè compleix algun tipus de funcionalitat.
 • Es compleix l'estàndard XHTML que facilita la correcta visualització en diferents navegadors.
 • Posicionament del contingut mitjançant css i sense taules. D'aquesta manera els lectors de pantalla per a persones amb disminució visual i invidents llegeixen el document d'una manera lògica.
 • S'han seguit les Pautes d'Accessibilitat per al Contingut Web (WCAG) versió 1.0, publicades per la Iniciativa de Accessibilitat Web (WAI) del (W3C).

Lector de textos per a persones amb dificultats

La web municipal santcugat.cat ofereix addicionalment el servei del lector de textos ReadSpeaker, una solució tecnològica dirigida principalment a persones amb dificultats visuals o de comprensió lectora. És a dir, persones amb discapacitats visuals, motrius o intel·lectuals, persones amb dificultats d’aprenentatge, persones immigrants i, també, gent gran.

La implantació de Readspeaker a més del 80% dels continguts de santcugat.cat s’emmarca en l’objectiu de l’Ajuntament de Sant Cugat de millorar i facilitar l’accés a la informació per part de la ciutadania. És una solució de text a veu que es caracteritza per la senzillesa i comoditat d’ús, ja que la persona usuària no ha de descarregar-se cap programa ni aplicació i hi pot accedir des de qualsevol dispositiu  (ordinador, mòbil, tauleta). Tot això, sense alentir el normal funcionament o navegació per la web.

La millora de l'accessibilitat ha de ser un procés continu, per a continuar amb aquesta millora us convidem a enviar-nos els vostres suggeriments per tal d'ajudar-nos a millorar el web, podeu fer-ho a través del nostre formulari de contacte.

Top